Voor gezinsleden

Door de coronacrisis kan de spanning in het gezin flink oplopen. Ouders zijn nu ouder, leraar en opvang tegelijk. Kinderen en jongeren staan constant onder toezicht en missen het contact met leeftijdsgenoten. Bij veel gezinnen is het moeilijk om structuur te behouden. Dit alles kan ervoor zorgen dat de stress oploopt en de situatie thuis onveilig(er) wordt. Zeker als één of meerdere gezinsleden last heeft van psychotraumaklachten. Juist voor deze gezinnen zijn we er. 

Wij kijken graag samen met jou naar hoe de situatie thuis leefbaar kan blijven of weer kan worden. Zodat de stress niet te hoog oploopt en iedereen zich veilig voelt. We hebben niet op alles een kant en klaar antwoord, maar we denken wel graag met je mee. Soms helpt het al om alleen even je verhaal kwijt te kunnen. En vaak kunnen kleine dingen al een groot verschil maken. Als je dat fijn vindt, bellen we later nog een paar keer terug. 

Als we er samen niet uitkomen en je wilt wel graag meer hulp, kunnen we je ook helpen om een zorgaanbieder bij jou in de buurt te vinden. Door maatregelen van de overheid om het aantal besmettingen met het coronavirus te voorkomen, is het aanbod van zorgaanbieders aangepast, maar meestal wel (online) beschikbaar.

Je kunt contact met ons opnemen met vragen over bijvoorbeeld:

  • Hoe breng je weer een ritme aan in je dag?

  • Hoe ga je als ouder(s) om met een kind of jongere die door de situatie extra prikkelbaar is, slecht slaapt, of angstig is?

  • Wat kun je doen als de sfeer thuis te gespannen is?

  • Hoe ga je als kind of jongere om met een ouder die snel boos wordt, zich constant zorgen maakt of waarvan bestaande klachten nu erger lijken te zijn geworden?

  • Wat voor invloed heeft de coronacrisis op jullie als gezin en wat kun je op de lange termijn verwachten?

  • Waar kun je terecht als de situatie thuis onveilig is?

  • Hoe kun je omgaan met je psychische klachten terwijl het gezin constant dicht op elkaar zit?

  • Wat kun je doen als je merkt dat herinneringen aan schokkende gebeurtenissen die jij of iemand in je gezin in het verleden heeft meegemaakt, nu weer omhoogkomen?

Contact

Telefonische bereikbaarheid ARQ Contactpunt Gezin

Maandag tot en met vrijdag 10-12 uur en 14-16 uur. 

088-3305599

Je kunt ons ook een e-mail sturen, op ieder moment van de dag. E-mail je vraag naar: gezin@arq.org
 

Wij streven ernaar je vraag binnen 24 uur per email te beantwoorden of bellen je terug, afhankelijk van de voorkeur die je hebt aangegeven. We benadrukken hierbij dat je gegevens vertrouwelijk zijn en als zodanig zullen worden behandeld.